Πληροφορίες για το δικαίωμα ασύλου για πρόσφυγες/μετανάστριες

02FB70927CC1D430C83A36129646D789

Δικαίωμα διεθνούς προστασίας (ασύλου) και ενημέρωση για αντιμετώπιση έμφυλης βίας
Η φεμινιστική συλλογικότητα ΤΟ ΜΩΒ http://tomov.gr καλωσορίζει στην Ελλάδα τις πρόσφυγες/μετανάστριες, και εκδίδει αυτό το χρηστικό φυλλάδιο με σκοπό να ενημερώσει ιδιαίτερα τις γυναίκες τόσο για γενικά θέματα ασύλου, όσο και γι’ αυτά που αφορούν θέματα έμφυλης βίας.
▶ Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε διεθνή προστασία (άσυλο) στην Ελλάδα αν φοβάστε δίωξη λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων, ή κινδυνεύετε να υποστείτε σοβαρή βλάβη στη χώρα καταγωγής ή προηγούμενης διαμονής σας, ιδίως γιατί κινδυνεύετε με θανατική ποινή ή εκτέλεση, με βασανιστήρια ή απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή κινδυνεύει η ζωή ή η ακεραιότητά σας λόγω διεθνούς ή εμφύλιας σύρραξης.
▶ Για να την αναγνώριση του καθεστώτος του πρόσφυγα περιλαμβάνεται πλέον η έννοια της δίωξης λόγω φύλου ή η ειδική δίωξη λόγω φύλου. Η πρώτη στοιχειοθετείται στην εμπειρία των γυναικών που διώκονται επειδή είναι γυναίκες και η δεύτερη περιλαμβάνει όλες τις μορφές βίας και κακομεταχείρισης που υφίστανται ειδικά οι γυναίκες. Η δίωξη λόγω φύλου μπορεί να περιλαμβάνει πράξεις σεξουαλικής βίας, οικογενειακή βία, ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, τιμωρία για παραβίαση των κοινωνικών ηθών και διακριτική μεταχείριση λόγω ομοφυλοφιλίας ή ταυτότητας φύλου.

Διαβάστε http://tomov.gr/2016/06/11/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s