Ελεύθερη η Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης

omri

Μετά από 67 ημέρες σε στρατιωτική φυλακή, η ισραηλινή αντιρρησίας Όμρι Μπαράνες απαλλάχτηκε επίσημα από την θητεία στις IDF («Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας»), την Πέμπτη. Η Μπαράνες, από την πόλη Ρος ΧαΑγίν στο κεντρικό Ισραήλ, αναγνωρίστηκε από μια επιτροπή των IDF ως πασιφίστρια και έτσι απαλλάχτηκε για λόγους συνείδησης. Η επιτροπή αντιρρησιών συνείδησης αρχικά είχε απορρίψει το αίτημά της, οδηγώντας την Μπαράνες να αρνηθεί να υπηρετήσει στο στρατό και να παραμείνει στη φυλακή.
Σύμφωνα με τις IDF, οι αντιρρησίες συνείδησης που αντιτίθενται σε όλες τις μορφές βίας ή στη θητεία σε οποιονδήποτε στρατό μπορούν να απαλλαγούν, εν αντιθέσει με εκείνους που αρνούνται να καταταγούν εξαιτίας της αντίθεσής τους στην πολιτική ενός συγκεκριμένου στρατού – όπως η κατοχή. Τέτοιοι αντιρρησίες συνείδησης συνήθως παραμένουν για μια μακρά περίοδο στην στρατιωτική φυλακή, και συνήθως απαλλάσσονται για λόγους ακαταλληλότητας όπως συνέβη πρόσφατα στην περίπτωση της Ταϊρ Καμινέρ που παρέμεινε στη φυλακή για περίπου 150 ημέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ http://tomov.gr/2016/08/31/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s