Ελένη Βασιλείου: «Αρκούμαι στα μικρά καθημερινά θαύματα»

Κάθε άνθρωπος κι ένας ολόκληρος κόσμος. Η Ελένη Βασιλείου επέλεξε τον δικό της. Να μοιράζει Αστερόσκονη εθελοντικά όπου υπάρχει ανάγκη.

Συνέντευξη στην Αιμιλία Πανταζή
«Κάθε άνθρωπος είναι μια μικρή δέσμη φωτός από την στιγμή που γεννιέται. Στην πορεία του Επιλέγει αν θα διατηρήσει το φως αυτό και με ποιόν τρόπο. Για εμένα το φως εκτός από πηγή ζωής, είναι και ασπίδα κατά της πικρής οργής. Είναι το μονοπάτι μου.» 
-Από τι είναι φτιαγμένη η Αστερόσκονη;
«Από μικρούς κόκκους, που πέφτουν στη γη. Σκόνη από αστέρια όπου συλλέγονται και κλείνονται σε βαζάκια και στέλνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη από ελπίδα, παραμύθι, και συναισθήματα που γεννούν δύναμη, διάθεση για ζωή.»
Σε ηλικία όπου μπόρεσε η Ελένη Βασιλείου «να δει τον Ουρανό και να διακρίνει την πραγματικότητα. Την ουσία και τις αξίες που ορίζουν την ύπαρξη» φανερώθηκε και η ιδέα της Αστερόσκονης η οποία γρήγορα απέκτησε δράση. Εθελοντικές δραστηριότητες υλοποιούνταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε ιδρύματα, σε παιδικά δωμάτια, ανά την Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, στην πλειοψηφία σε μικρά παιδιά ενώ έχει «ντύσει» με αστερόσκονη και ζωγραφικά της έργα.
Είναι για εκείνην μία φυσική ανάγκη ο εθελοντισμός;
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ Σε ηλικία όπου μπόρεσε η Ελένη Βασιλείου «να δει τον Ουρανό και να διακρίνει την πραγματικότητα. Την ουσία και τις αξίες που ορίζουν την ύπαρξη» φανερώθηκε και η ιδέα της Αστερόσκονης η οποία γρήγορα απέκτησε δράση. Εθελοντικές δραστηριότητες υλοποιούνταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε ιδρύματα, σε παιδικά δωμάτια, ανά την Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, στην πλειοψηφία σε μικρά παιδιά ενώ έχει «ντύσει» με αστερόσκονη και ζωγραφικά της έργα. Είναι για εκείνην μία φυσική ανάγκη ο εθελοντισμός;
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s