Οι υπέργηρες έγκυοι της Ινδίας

Για να αποφύγουν την χλεύη της κοινωνίας και με χαλαρό νομικό πλαίσιο, πολλές γυναίκες σε προχωρημένο γήρας, γεννούν με εξωσωματική παιδιά που σύντομα τα αφήνουν ορφανά. 

Αν στην Ευρώπη, η μη τεκνοποίηση θεωρείται ακόμη ακανθώδες θέμα, γεμίζοντας με άγχος εκατομμύρια ζευγάρια, στην Ινδία, ένα ζευγάρι που δεν απέκτησε παιδιά είναι ένα ζευγάρι στιγματισμένο που δε συνέβαλε στην ευτυχία της χώρας, που δεν είχε τίποτα να προσφέρει πέρα από τη ρυπαρή παρουσία του. Σκληρή θέση; Όχι, είναι η μακραίωνη παράδοση και σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα της Ινδίας που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους ακόμη και στα βαθιά τους γεράματα.

Ταυτόχρονα, είναι και ο λόγος που η χώρα έχει γεμίσει με υπέργηρες μητέρες που σε εξαιρετικά προχωρημένη ηλικία – ακόμη και στα 60 και τα 70 τους κατάφεραν να αποκτήσουν παιδιά – χωρίς, όμως, κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για την ανατροφή αυτών των παιδιών και για το κόστος που καλείται να πληρώσει μια χώρα, στην οποία προοδευτικά συσσωρεύονται ορφανά παιδιά.

Η σπάνια περίπτωση της γηραιότερης Ινδής που έφερε στον κόσμο τρίδυμα - το ένα εκ των οποίων δεν επέζησε - καθώς και άλλες περιπτώσεις μητρότητας σε βαθύ γήρας προβληματίζει τους επιστήμονες

Μετά από 46 χρόνια γάμου ένα ζευγάρι Ινδών, σε ηλικία 72 και 79 ετών αντιστοίχως απέκτησαν το μωρό που πάντα ήθελαν. Η Daljinder Kaur εξομολογείται αυτό που πολλές γυναίκες βιώνουν, λίγες όμως τολμούν να αποκαλύψουν: πάντα ήθελε ένα παιδί, ποτέ, όμως, δεν ένιωσε την ανάγκη να υιοθετήσει. Σκληρό, αλλά ειλικρινές, όσο σκληρή και η τύχη, όμως, που αποφάσισε να επιφυλάξει στο παιδί που απέκτησε.

Η σπάνια περίπτωση της γηραιότερης Ινδής που έφερε στον κόσμο τρίδυμα – το ένα εκ των οποίων δεν επέζησε – καθώς και άλλες περιπτώσεις μητρότητας σε βαθύ γήρας προβληματίζει τους επιστήμονες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ http://www.lifo.gr/articles/woman_articles/112796

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s