Νικαράγουα: Γνωρίστε τη φεμινιστική ομάδα καταπολέμησης της φυλετικής βίας στην Κεντρική Αμερική

"Parte de las fundadoras de La Corriente" durante las Jornadas Feministas organizadas por este grupo en junio de 2016. Fotografía pública tomada de su página en Facebook.

Οι ιδρύτριες της La Corriente παρίσταντο σε ένα φεμινιστικό συνέδριο που οργανώθηκε από την ομάδα τον Ιούνιο του 2016. Φωτογραφία: Facebook

Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το La Corriente έχει περιγραφεί ωςένα είδος φεμινιστικού δικτύου της Κεντρικής Αμερικής, που αποτελείται τόσο από ομάδες όσο και μεμονωμένους ακτιβιστές.” Τα μέλη του έχουν αφοσιωθεί στην εκπαίδευση, στη δημοσίευση, καθώς και την οργάνωση συνεδρίων για τους τρόπους, με τους οποίους βιώνεται το φύλο στις κοινωνίες της Κεντρικής Αμερικής και τους τρόπους που οι γυναίκες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Αρχικά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, το La Corriente ήταν ένα κίνημα που βασιζόταν σε ολόκληρη την Κεντρική Αμερική,αλλά αργότερα άλλαξε, εστιάζοντας τις προσπάθειές του στη Νικαράγουα.

Με βάση στη Μανάγκουα, το πρόγραμμα αυτό έχει τρεις τομείς εστίασης: την εκπαίδευση, την έρευνα, και την επικοινωνία. Ακτιβιστές ξεκινούν μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης κάθε χρόνο, που απευθύνεται κυρίως σε νέους άνδρες και γυναίκες. Εργάζονται κυρίως με θέματα όπως τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα και το κοσμικό κράτος. Έχουν αναπτύξει περαιτέρω τον ακτιβισμό τους με την οργάνωση εκδηλώσεων, όπως ηLas Reinas Chulas” (“Οι όμορφες βασίλισσες”), μία θεατρική παράσταση καμπαρέ και ένα φεμινιστικό κίνημα που αυτοί και μια άλλη οργάνωση δημιούργησαν από κοινού. Το θέατρο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και επιτρέπει στην La Corriente να φτάσει σε πολλά άτομα ταυτόχρονα και να μεταδώσει τις αξίες με σαφή τρόπο. Το “Los Machos,” που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, είναι αφιερωμένο στην προβολή των γυναικείων και ανδρικών συμβάσεων από χιουμοριστική πλευρά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ https://el.globalvoices.org/2016/09/35203

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s